اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت

اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت

مشاور شخصی است که باید در حل مسئله بسیار خوب عمل کند تا بتواند اهداف و برنامه های کلاینت خود را به نتیجه برساند. اما آیا شخصیت شناسی برای مشاور نیز اهمیت دارد؟ چرا باید یک مشاور شخصیت شناس خوبی نیز باشد؟ چطور شخصیت شناسی در مشاوره مدیریت می‌تواند کمک حال مشاور باشد؟ برای دریافت این سوالات و اطلاعات بیشتر درباره اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت، با ما تا پایان این مقاله همراه شوید.

اهمیت شخصیت شناسی در چیست؟

یکی از چالش هایی که در کار و حرفه ای مشاوره وجود دارد، نحوه برخورد با افراد گوناگون به شکل های متفاوت می باشد، مشاور باید شخصی باشد که در ارتباطات به طور کامل انعطاف پذیر بوده و با هر فرد در زمینه کاری و شخصی خود بتواند مذاکره و گفتگو داشته باشد.

اهمیت شخصیت شناسی در زمینه کار مشاوره دقیقاً به همین نقطه می رسد. هر چند شخصیت شناسی می تواند برای کل افراد یک جامعه مفید و موثر واقع شود.

چون انسان یک موجود اجتماعی است و دائم در حال برقراری ارتباط با سایر همنوعان خود است، اما یک مشاور به دلایل گوناگون باید بتواند از ابزار شخصیت شناسی استفاده نماید تا در برخورد با کلاینت به نحو انعطاف‌پذیری تغییر رفتار از خود نشان داده و به همان شکل که کلاینت دوست دارد و مورد علاقه او می‌باشد برخورد نماید.

اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت

نقش شخصیت شناسی در توسعه فردی

اساتید بزرگی در زمینه شخصیت شناسی تا به امروز بوده اند که قصد نام بردن آنها را نداریم، اما شما خواننده محترم می توانید از هر یک از ابزارهای گوناگون شخصیت شناسی بهره برده که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد.

هر یک از این ابزارها کاربرد خاص خود را در زمان و مکان خاص خود دارا می باشند، پس دال بر این نیست که یک ابزار برای استفاده در هر کاری قابل قبول باشد، هرچند که ممکن است ابزار مدنظر ما کار را انجام دهد و ما را به مقصود خود برساند.

قاعدتاً ابزار درست ابزاری است که بتواند کار را راحت و با سرعت و کیفیت بالاتری به اتمام برساند. ابزارهای گوناگونی در زمینه شخصیت شناسی وجود دارند به مانند TA-MBTI-DISC-ENNEAGRAM-MODALITY-QUIRK-5G-… هر یک از این ابزارها کاربرد خاص خود را دارا هستند و شما میتوانید با توجه به کاربرد آنها از آنها بهره ببرید.

نا گفته نماند که هر چه قدر که در کارکرد یکی از این ابزارها عمیق تر شوید، بهتر می توانید از آن ابزار استفاده نمایید، چون مسلم است که عمیق شدن در یک موضوع خیلی بهتر است از سطحی بودن در چند مورد یک جمله معروف از بروسلی رزمی کار چینی هست که می گوید ( من از کسی نمی ترسم که روزانه ۱۰۰۰ تا فن را تمرین می کند بلکه از کسی میترسم که هزار روز یک فن را تمرین کرده است )

اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت

شخصیت شناسی چگونه به کمک مشاوره مدیریت می آید؟

 یک مشاور در ابتدا زمان آشنایی با کلاینت خود سعی دارد که اطلاعات و آمارهای گوناگونی را از نحوه کار کردن و زندگی کردن فرد مورد نظر خود به دست بیاورد.

این شناخت به یک مشاور کمک می کند تا بتواند برنامه‌ها و اهداف خود را تا زمان به نتیجه رسیدن پروژه اعمال نماید، اما نحوه اجرای کار مشاور باید به نحوی باشد که شخصیت کلاینت نیز نوع نحوه اجرا پروژه را دوست داشته باشد.

انواع گروه های موجود در ابزار شخصیت شناسی  DISC

در ابزار شخصیت شناسی  DISC که یکی از ابزارهای جهانی و پرکاربرد در زمینه شناخت شخصیت است، افراد را به چهار گروه تقسیم می‌کند.

۱.گروه اول افرادی هستند که به دنبال چالش اند و عاشق انجام کارهای جدید و به اتمام رساندن آنها هستند.
۲.گروه دوم را افرادی تشکیل می‌دهند که شروع‌کننده ای عالی در انجام کارها هستند، اما این دسته از افراد در به اتمام رساندن پروژه های خود کمی با مشکل مواجه هستند.
۳.گروه سوم را افرادی تشکیل می دهند، که بسیار باهوش و مهربان هستند اما این دسته از افراد از تغییرات آنی و چالش های پشت سر هم دوری می کنند و دوست دارند که روال کار برای آنها با آرامش در حرکت باشد.
۴.گروه چهارم را نیز افرادی تشکیل می دهند که دوست دارند قبل از اجرای پروژه از ابتدا تا انتهای کار را بدانند و برنامه خاصی جهت اجرا داشته باشند این دسته از افراد اصولاً زیاد ریسک پذیر نیستند و به افراد نیز سخت اعتماد و اطمینان پیدا می کنند.

اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت

در صورت عدم آگاهی یک مشاور درباره شخصیت شناسی چه کار باید کرد؟

حال بیایید فرض را بر این بگیریم که کلاینت ما، فردی از نوع افراد گروه چهارم است و ما به عنوان مشاور مدیریت از شخصیت شناسی اطلاعات کافی نداریم، چطور با این کلاینت برخورد می کنیم؟

چطور اهداف و چشم انداز را به او نشان می دهیم؟ چگونه سعی می کنیم که اطمینان این فرد را به خود جلب نماییم؟

این نکته را هرگز فراموش نکنید که اگر روشی را اجرا کردید و یک فرد را به موفقیت رساندید، ممکن است این روش نتواند نفر دوم را نیز به نتیجه برساند؛ چون انسان ها روش های گوناگون را برای زندگی کردن انتخاب نموده اند و سبک های متفاوتی رشد و بلوغ یافته اند.

در یک مشاوره مدیریت هر چقدر که در زمینه ارتباطات خود انعطاف پذیر باشید، باز نیازمند یادگیری ابزار شخصیت شناسی است تا بتواند طوری با مشتری های خود ارتباط برقرار نمایید و آنها را چه از لحاظ نتیجه کار و چه از لحاظ نوع رفتار مبهوت خود نمایید تا بار دیگر از او به عنوان یک مشاور جهت کار دوباره دعوت به عمل آید.

اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت

جمع بندی مقاله و کلام پایانی

در این مقاله به بررسی اهمیت شخصیت شناسی در زندگی، به خصوص در حرفه مشاوره مدیریت پرداختیم تا درک بهتری نسبت به این حوزه پیدا کنید. در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و تجارب خود را درباره اهمیت شخصیت شناسی در عرصه مشاوره مدیریت با ما در میان بگذارید، شاد و پیروز باشید.

منابع:

https://www.consultingfact.com/blog/management-consulting-personality/

https://www.mbopartners.com/blog/how-manage-small-business/personality-traits-of-successful-independent-contractors/

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *