هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

مشاوره مدیریت و صنعت مشاوره مدیریت موضوع بسیار پر اهمیتی در دنیای امروز است. متأسفانه در داخل کشور به این موضوع بسیار کم‌توجه هستیم و معمولاً نگاه‌های غیرحرفه‌ای به این موضوع وجود دارد.امروزه یکی از جذابترین و شگفت‌انگیزترین حوزه‌های کسب و کار در دنیاست و این اتفاق در حدی در حال پیگیری است که بسیاری از نخبگان و افرادی که در رشته‌های مختلف تحصیل می‌کنند علاقه‌مندند که در این حوزه ورود کنند. در خصوص حوزه اثر شرکت‌های مشاوره مدیریت باید بدانیم این شرکت‌ها از ارائه خدمت به استارتاپ‌هایی که نوظهور هستند و تازه پا به عرصه کسب و کار گذاشتند تا دولت‌ها و نظام‌های کلان کشورهای مختلف فعالیت می‌کنند. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید تا اطلاعات ناب و دسته اولی درباره صنعت مشاوره مدیریت بدست آورید.

صنعت مشاوره مدیریت چیست؟

شرکت های مشاوره مدیریت در طیف بسیار وسیعی از شرکت‌های کوچک تا نظام های کلان ارائه خدمت می‌کنند و مؤثر واقع می‌شوند و در بخش ­های مختلف حضور دارند یعنی صرفاً در حوزه صنعت به معنی خاصی که در کشور ما رایج است فعالیت ندارند بلکه در بسیاری از نظام‌ها، مثل نظام سلامت، نظام تعلیم و تربیت، فرهنگ، آموزش فعال هستند و ارائه خدمت می‌کنند و مؤثر واقع می‌شوند.

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

دسته بندی خدمات مشاوره مدیریت

در ادامه خدمات مشاوره مدیریت را به صورت کلی دسته بندی می کنیم که عبارتند از:

۱.برخی شرکت‌های مشاوره مدیریت، خدمات مشاوره مدیریت مطلق ارائه می‌کنند. 
۲.شرکت‌های مشاوره مدیریتی هستند که خدمات‌شان را ترکیب کرده اند یعنی خدمات خود را با خدمات دیگر مثل فناوری های اطلاعات، حسابرسی و… تا حوزه اثرشان گسترده‌تر شود.
۳.برخی از شرکت‌های مشاوره مدیریت خدماتشان صرفاً به یک بخش خاص اختصاص دارد اما با سرویس­ های مختلف.
۴.برخی از شرکت‌های مشاوره مدیریت اختصاصاً یک سرویس ارائه می‌دهند. مثلاً فقط خدمت در حوزه منابع انسانی
۵.برخی از شرکت‌های مشاوره مدیریت هستند که به عمده قسمت­ ها، عمده سرویس ­ها را می‌دهند اما باز هم تمرکز خودشان را مشخص کرده اند. 

برای اینکه بیشتر با صنعت مشاوره مدیریت آشنا شوید در ادامه انواع فعالیت شرکت‌های مشاوره مدیریت را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

انواع فعالیت شرکت‌های مشاوره مدیریت

انواع فعالیت شرکت های مشاوره مدیریت عبارتند از:

۱. طراحی
۲. طراحی و پیاده سازی: در کنار سازمان مشتری قرار می گیرند و گام به گام طراحی خودشان را در سازمان عملیاتی می کنند.

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

طرح کیس استادی در مشاوره مدیریت

کیس استادی case study یا مطالعه موردی، یک فرصت برای توسعه مهارت های تحلیلی و حل مساله فراهم می آورد و همچنین اجازه می دهد تادانشپذیران از دانش و مهارت های جدید خود در حل مسائل چالشی بصورت کاربردی  استفاده کنندو همچنین تکنیک یا نمودار استخوان ماهی (Fish bone Diagram)به نام های متعددی شناخته شده است از قبیل نمودار ایشیکاوا، نمودار علت و معلولی، استخوان ماهی، اسکلت ماهی و چند نام دیگر . این تکنیک توسط پرفسور ایشیکاوای ژاپنی از دانشگاه توکیو ابداع و طراحی شده و به مرور جایگاه خاصی در بین مدیران و اهالی تفکر پیدا کرده است.

روش انجام این تکنیک بسیار ساده است که می تواند در یک یا بیش از یک نشست به شکل گروهی یا فردی انجام شود ولی پیشنهاد می شود که این روش به صورت گروهی صورت گیرد و با بهره گیری از طوفان ذهنی تمامی شاخه ها و اجزای مسئله مورد بررسی و واکاوی قرار گیرد.‌

مزایای کیس استادی چیست؟ ‌

‌شما یاد می گیرید تا در مورد یک مسئله چالشی و تخصصی تمرکز کنید، فکر کنید و دیدگاه خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

‌اعتماد به نفس لازم را برای اظهار نظر و اعلام موجویت خود پیدا کرده یا آن را افزایش می دهید. وقتی که با دیگران بحت می کنید یاد می گیرید که الزاما همه دیدگاه ها همسوی شما نیست و باید احتلاف نظر را پذیرفت…

یکی از مهترین فایده ها کلاس کیس استادی ایجاد توانمندی و افزایش مهارت تصمیم گیری می باشد که اعتقاد برخی از صاحب نظران مدیریت، مهارت تصمیم گیری هسته مرکزی مدیریت است. 

تفاوت مشاوره مدیریت با ادوایزری در چیست؟

مجموعه بزرگ مشاوره مدیریت، یک شرکت با ۲۰ یا۴۰ مشاور مدیریت نیست بلکه مجموعه‌ای است که باید حداقل ۲۰۰۰ مشاور مدیریت داشته باشد و واقعیت این است که بدون این حجم مشاور و بدون سازمان دادن به مشاورین، اطلاق شرکت مشاوره مدیریت به معنی اینکه بتواند صنعت مشاوره مدیریت در کشور راه بیندازد اطلاق صحیحی نیست.

آن وقت نمی‌توان گفت که در داخل کشور صنعت مشاوره مدیریت داریم ما حتماً برای اینکه در داخل کشور صنعت مشاوره مدیریت داشته باشیم باید چند مجموعه بزرگ مشاوره ایجاد کنیم.

زیرا اگر نتوانیم در شرکت مشاوره مدیریت بخش دوم دانش فنی و تخصصی در مورد بخش های خاص را ذخیره و جمع‌آوری کنیم و خودمان را به روز نگه نداریم قطعاً نمی‌توانیم تحولی را که شرکت‌های بزرگ مشاوره مدیریت در مشتری‌هایشان ایجاد می‌کنند رقم بزنیم.

این شرکت‌ها دانشی را درون خودشان انباشته می‌کنند که از ماحصل درگیر شدن با مسئله ی چندین کارفرما در یک بخش و هم افزایی‌ که این درگیر شدن در پروژه‌های مختلف در آن شرکت ایجاد می‌کند به دست می‌‌آورند. این شرکت محلی می‌شوند برای اینکه بتوانند بهترین راه حل را در خصوص مسائلی که سازمان‌ها یا شرکت‌ها با آن برخورد می‌کنند به آنها بدهند.

شرکت های مشاوره مدیریت چه اهدافی را دنبال می کنند؟

شرکت‌های مشاوره مدیریت سعی می‌کنند به مشتری‌شان اثبات کنند که ما مؤثر واقع می‌شویم و این را با تعریف شاخص‌هایی در قبل و بعد از پروژه‌هایشان نشان می دهند تا بالاخره آن مشتری حس خوبی را از اخذ این خدمات داشته باشد.
شرکت‌های مشاوره مدیریت برای معرفی خدمات خود از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. مدل بازاریابی‌ تمام شرکت‌های بزرگ مشاوره مدیریت دنیا، مبتنی بر اتحاد استراتژیکی است که با مدیران ارشد سازمان‌های مشتری‌ خود برقرار می‌کنند و از این طریق است که می توان گفت خودشان را از اینکه بخواهند از سایر روش‌های بازاریابی استفاده کنند بی‌نیاز می‌کنند. از شرکت‌های مشاوره مدیریت، مدیران تولید می‌شوند.

شاید به جرأت بتوان گفت که مهد پرورش مدیران در تراز بین‌المللی شرکت‌های مشاوره مدیریت هستند. به طور معمول برای پرورش یک مدیر به دنبال یک دوره آموزشی می‌گردیم. اما می‌بینیم که به طور واقعی و به طور طبیعی در این بستر است که مدیر در تراز بین‌المللی تربیت می‌شود.

بحث در مورد موضوعاتی که در کشور کمتر به آن ها پرداخته می شود شاید بتواند تلنگری برای همه ما ایجاد ‌کند تا هر کجا که هستیم جدی‌تر به این موضوع فکر کنیم و کمک کنیم تا این نقص در کشور جبران شود.

چرا باید از مشاوران مدیریت استفاده کرد؟

دانش تخصصی و مدیریتی و سازمانی – دانش فنی و تخصصی در مورد یک صنعت خاص دو دانشی هستند که در واقع ارزش افزوده اصلی مشاوران مدیریت برای مشتری محسوب میشوند.

دانش تخصصی مدیریتی و سازمانی : که به مشتری کمک می کند تا مناسب ترین راهکارها را درهر موضوع سازمانی توسعه داده و پیاده سازی بکند. 

  • استراتژی و تحول
  •  مدیریت منابع انسانی
  •  بازاریابی و فروش 
  •  ساختار سازمانی
  • مدیریت دانش و تجربیات

دانش فنی و تخصصی در مورد یک صنعت خاص: که به مشتری کمک می کند تا فرصت های احتمالی در دسترس را در هر صنعت تشخیص و استفاده کند.

  • جمع آوری و ارائه “بهترین تجارب” یک صنعت و انتقال آن ها میان صنایع مختلف
  • ایجاد یک پایگاه داده از انواع روش ها و رویکردهای انجام فعالیت ها (از استراتژی گرفته تا فرآیندهای جزیی موجود در سازمان )
  • مقایسه فی ما بین ، تکمیل و رفع اشکالات فراگیر موجود در هر یک از آنها ، طراحی بهترین رویکرد ها یا روش انجام کار در مجموعه سازمانهای  موجود در هر صنعت و استانداردسازی آن ها.

اجرای پروژه مشاوره مدیریت به چه ابزارهایی نیاز دارد؟

مدل، مدلسازی و مدل ذهنی مفاهیمی است که درک دانش مشاوره مدیریت بدون درک عمیق و مناسب آنها امکان‌پذیر نیست. مدل ذهنی (mental model) در واقع توضیح دهنده ی روند فکری و درک فرد، از رویدادها است. مفهومی است که دانش مشاوره مدیریت بدون درک عمیق و مناسب آن امکان پذیر نیست.

بیشتر تحقیقات در زمینه اجرای پروژه مشاوره مدیریت بر دانش مدیریت پروژه متمرکزند و به فرآیندها، سیستم‌ها، ابزارها و مهارت فنی مربوطند. این عناصر اساسا برای موفقیت پروژه مشاوره مدیریت اهمیت دارد.

با این حال، گزارش مکنزی با عنوان “هنر رهبری پروژه: اجرای بزرگ‌ترین پروژه‌های مشاوره مدیریت جهان” به این نکته اشاره می‌کند که رهبران به عناصر “نرم” سازماندهی و رهبری تحویل پروژه توجه کافی نکرده‌اند. این عناصر نرم عبارتند از مدل‌های ذهنی، شیوه‌های عملیاتی، رفتارها و فرهنگ مورد نیاز برای موفقیت که در ادامه توضیحات بیشتری در این باره ارائه خواهیم داد.

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

مهمترین اهداف مشاوران مدیریت از نظر بلاک

بلاک، اهدافی را برای مشاوران مدیریت (کسانی که به سازمانها برای اجرای تغییر کمک می کنند) برشمرده است. این اهداف به ویژه درباره مشاوران سازمانی صدق می کند.

‌اهدافی که بلاک به آن اشاره می کند عبارت است : ‌ ‌

‌ ‌‌ ● با مشاوره پذیر رابطه ای مبتنی بر همکاری برقرار کنید. ‌

شما در نقش مشاور باید به گونه ای با مشاور گیرنده کار کنید که گویی باهم در یک تیم همکاری می کنید. این شیوه با روش مشاورانی که بعنوان “خبره ” وارد سازمان میشوند و به  مدیران سازمان ها دقیقا میگویند چه کاری را چه کسی انجام دهد بسیار متفاوت است. وقتی به مشاورپذیر خود مشاوره مدیریت میدهید، میتوانید مطمین شوید که پیشنهادهای کاربردی ارائه میدهید. این پیشنهادها را پذیرفته و اجرا می کند و تغییرهای مدنظر صورت میگیرد.

● به مشاور پذیر  توانمندی حل مسئله بدهید.

مشاور مدیریت باید طوری مسائل را حل کند که مشاورپذیر بتواند دفعه بعد خودش آنها را حل کند. بنابراین باید پروژه مشاوره مدیریت رابه گونه ای پیش برد که یادگیری مشاور پذیر نیز مدنظر قرار گیرد. یعنی باید بداند چه اتفاقی افتاده و چرا. ‌‌

بررسی اجزای مدل ذهنی مشاوره مدیریت و کاربرد آن

مرکز مشاوره مدیریت و کارآفرینی ماهان مدل ذهنی، ارائه دهنده ی جهان اطراف مشاور، در ارتباط با جزئیات آن، چگونگی کارکرد آنها و پیامدهای تصمیم فرد،نسبت به دنیای بیرون است و نشان میدهد فردچطور مشکلات را تحلیل کرده و کارها را انجام می دهد‌.

تحقیقات شرکت مکنزی درباره اجزای یک مدل ذهنی مشاوره مدیریت

تحقیقات شرکت مکنزی چهار جزء از یک مدل ذهنی متمایز را شناسایی کرده است که به تعیین نتیجه یک پروژه بسیار بزرگ کمک می‌کند، هر یک از این اجزای مدل‌های ذهنی نقطه مقابل خطاهای مرگباری است که می‌تواند پروژه را از مسیر خود خارج کند:

مشاوران زمینه را برای موفقیت کار فرما فراهم کنید: کارفرمایان و مشاوران پروژه با ذهنیت “ما با هم برنده می‌شویم و با هم می‌بازیم ” به بهترین شکل ممکن به عنوان شرکای تجاری با هم کار می‌کنند. روابط سازنده آنان بر اساس اعتماد متقابل و مشارکت در حل مسائل بنا شده است.

خطای مرگبار: مقصر دانستن کارفرما و حل نکردن مشکل: “کارفرما ناکارآمد است، بنابراین ما باید فشار را بر آنها افزایش دهیم”.

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

عملکرد مشاوران در پروژه های مشاوره مدیریت

مشاوران، به فرایندهایتان اعتماد کنید، اما بدانید که رهبری مورد نیاز است: فرایندها به تنهایی هر چالشی را در یک پروژه فوق‌العاده بزرگ حل نمی‌کنند. رهبران نه تنها باید اعتماد کرده و فرایندهای مناسب را اجرایی کنند، بلکه باید مزایا و محدودیت های آنها را نیز شناسایی نمایند.

 خطای مرگبار: دنبال کردن کورکورانه فرایندها: “من ایده شما را دوست دارم اما می‌دانم که مدیر پروژه آن را در نظر نمی‌گیرد، زیرا این ایده در فرایند جا نمی‌گیرد.” 

مانند کسب‌وکار رهبری کنید، نه پروژه: یک پروژه بسیار بزرگ بیشتر به ایجاد یک کسب‌وکار شبیه است تا اجرای یک پروژه ساخت و ساز. بنابراین نیازمند مدیری‌ست که قابلیت رهبری و قضاوت طیف وسیعی از مسائل سازمانی را داشته باشد. 

خطای مرگبار: عدم الهام بخشی به تیم : به عنوان مثال، “این همان شیوه‌ای است که ما همیشه پروژه‌ها را اجرا می‌کنیم”.

مشاوران باید مسئولیت کامل نتایج را به دست بگیرند: صاحب پروژه مشاوره مدیریت باید پاسخگویی کامل در برابر تحویل پروژه خود  داشته باشد، از امور مطلع باقی بماند و در تمام مدت آماده باشد تا تصمیمات سخت را به موقع اتخاذ کند.

این مدل‌های ذهنی باید در سراسر سازمان پروژه مشاوره مدیریت و تیم گسترده صاحبان آن پذیرفته شوند و از خطاهای مرگبار نیز اجتناب گردد. 

مدیران پروژه مشاوره مدیریت باید محیطی را ایجاد کنند که این مدل‌های ذهنی، شیوه کار روزمره تیم و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر و سایر ذی‌نفعان را شکل دهد. داشتن مدل ذهنی صحیح و به جا،‌ جزئی کلیدی در به‌کارگیری سبک رهبری مناسب در طرح‌ریزی و اجرای پروژه مشاوره مدیریت است

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

صداقت در صنعت مشاوره مدیریت چیست؟

مشاوران به افراد مختلف در زمینه های گوناگون کمک میکند. مشاوره مدیریت بازاریابی به عنوان حرفه ای بسیار جذاب و در عین حال سخت و پیچیده شناخته می شود. 

یک مشاور در طول انجام یک پروژه در مسیری قدم می گذارد که با کمک استراتژی های گوناگون باید بتواند از فراز و فرودهای مختلف راه به سلامت عبور کند. در این مسیر پر پیچ و خم یک مشاور عالی به مانند یک کاپیتان هواپیما باید عمل نماید.

به شکل ساده تر همانطور که خلبان ( کاپیتان ) قبل از شروع پرواز مسیر پروازی را تعیین و همه موارد را چک مینماید و بعد از یک تیک آف به پرواز بر فراز آسمان در می آید.

در طول مسیر به موقعیت سنج نگاه میکند تا مبادا از مسیر خود دور شود و همچنین باید فاصله یا ارتفاع خود را از سطح زمین به طور دائم مشخص کند و با برج مراقبت چک نماید تا مبادا در مسیر سایر پروازها قرار نگیرد، از این موارد که بگذریم او نه تنها از جان و مال خود مراقبت می نماید بلکه همواره باید بیشتر حواس خود را به مسافران هواپیما معطوف کند.

رویکرد مرکز مشاوره مدیریت ماهان در هنر مشاوره دادن

تمام این موارد در خصوص مشاور نیز صدق میکند. مشاور مدیریت باید ابتدای امر حواس و تلاش خود را معطوف به مشتری (کلاینت) خود نماید، چون فرد مشاور گیرنده با سازمان و افرادی ارتباط دارد،که در یک مجموعه مشغول به فعالیت هستند. پس علاوه بر کسب درآمد از طریق شغل مشاوره، باید نظری هم به افراد درون سازمان که مشغول به فعالیت هستند داشته باشد. به عبارتی ساده تر می توان اینگونه گفت که هنر مشاوره هنر کسب درآمد و افزایش میزان سود آوری برای دیگران است.

همان طور که می دانید هدف اصلی از به کار گیری متد های مختلف بازاریابی کشف مسیری بهینه است که بتوان از طریق آن بیشترین سود دهی را در مورد یک کسب و کار به دست آورد.به عنوان مثال اگر مفهوم بازاریابی را به صورت یک مثلث متصور شوید، سه راس این شکل هندسی مهم ترین فاکتورهای دخیل در موفقیت یک متد بازاریابی خواهند بود.

مرکز مشاوره مدیریت ماهان،مثلث بازاریابی راس یک company، راس دو employee، وراس سوم customers می باشند.در این مثلت ارتباط بین کمپانی و کارکنان  Internal marketing اینکه پرسنل خود را مشتریان خود بدانیم ، شرکت و  کارکنان Interactive Marketing رفتاری است که مدیران با پرسنل انجام می دهند که به مشتری منتقل می شودو همچنین بین سازمان و مشتریان External marketing قولی است که سازمان به مشتریان خود وعده می دهد و باید به آن پایبند باشد مورد بررسی قرار میگیرد.

مرکز مشاوره مدیریت ماهان،مثلث بازاریابی کسب و کار های موفق ضمن آگاهی از سه فاکتور ارزشمندی که در سه راس مثلث بازاریابی جای دارند، این عوامل را تا جای ممکن با شرایط مجموعه خود منطبق می سازند و دقیقا به همین دلیل است که می توان آن ها را کمپانی هایی “موفق” به شمار آورد. یکی از وظایف مشاور بازاریابی نهادینه کردن بازاریابی تعاملی دریک سازمان میباشد.

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

عدم آگاهی نسبت به صنعت مشاوره مدیریت

خیلی از افراد به علت عدم آگاهی کافی نسبت به صنعت مشاوره فکر می‌کنند که مشاور خوب و حرفه ای یک فرد ثروتمند و دارای کسب و کار بزرگ است. هرچند که این طرز تفکر رد شده و منقضی می باشد، اما من این طرز فکر را انکار نمیکنم.

کار و وظیفه مشاور حل مسئله و پیدا کردن راه حل برای کسب ثروت برای مشتری خود می باشد. مشاور از حل مسئله بیشترین لذت را می برد و کارآفرین از کسب درآمد و ثروت، پس ما نمی توانیم بگوییم که یک مشاور حتماً باید یک کارآفرین نیز باشد. در زمان کار، یک مشاور اکثر اوقات با این دو سوال رو به رو است:

  1. آیا با مشتری خودم صادق هستم؟
  2. آیا وظایفم را به درستی انجام می دهم ؟

صادق بودن مشاور چه کمکی به کارفرما خواهد کرد؟

صادق بودن یک ابزار بسیار قدرتمند برای مشاور می باشد، اولین سوالی که در ذهن مخاطب یا مشتری به وجود می آید این است:

  1. آیا می توانم به این مشاور اعتماد کنم ؟
  2. آیا آسیبی به من و حرفه ام می رساند ؟
  3. آیا باید به اطلاعات او اطمینان کنم ؟
  4. آیا با به دست آوردن اطلاعات می تواند بر علیه من اقدام نماید ؟

اینجا است که ابزار صداقت به کمک یک مشاور می آید، زمانی که شما در حال نقش بازی کردن هستید و با مشتری خود صادق نیستید، خیلی زود و سایر مدیران اجرایی حقیقت را درک می‌کنند.

به طور مثال زمانی که مشتری (کلاینت) بسیار زیاد در مورد گذشته و چگونگی شروع کار و کسب خود صحبت می‌کند !!!

برداشت مشاور: ناشکیبایی، خستگی، زمان زیاد به صحبت بیهوده، از دست دادن انرژی و … ممکن است باشد.

واکنش مشاور بی صداقت:گوش می دهد تا به نقطه ای برسد.

واکنش مشاور با صداقت: میگوید که زمان را نباید از دست داد باید به موضوع اصلی برسیم.

تاثیر رفتار صادقانه مشاور در زمان مشاوره مدیریت

رفتار صادقانه مشاور یکی از زیربنایی ترین و ابتدایی ترین نیازهای مشاور برای عملکرد بدون خطاست، چون اکثر ما انسان ها از دروغ و گزافه گویی بیزاریم و به دنبال افراد صادق و راستگو برای همکاری و زندگی هستیم.

در جنگ جهانی دوم بسیاری از ژنرال ها و افسران ارشد هیتلر به علت اینکه با او صادق نبودند و از ترس، پیام ها و اطلاعات نادرست را به او می رساندند، هیتلر بسیار خشمگین و ناراحت می‌شد و به همین دلیل خیلی از افسران و ژنرال های خود را به قتل رساند.

صادق بودن و شفافیت در کار مشاوره فقط معطوف به زمان معرفی و حضور اولیه نیست بلکه یک مشاور در تمام طول مسیر انجام پروژه، صداقت و شفافیت را رعایت نماید. از مرحله آشنایی، عقد قرارداد، شروع پروژه، انجام فعالیت های اولیه تا مرحله اتمام پروژه و تحویل نتیجه نهایی صداقت را سرلوحه کار خود قرار دهد.

صداقت و راستگویی علاوه بر مواردی که در بالا به آن اشاره گردید، به عنوان ارزش منحصر به فرد یک مشاور در مقابل مشتری (کلاینت) شناخته می شود و باعث ارجاع پروژه های بیشتری از طرف ایشان می شود و این موضوع باعث تبلیغاتی در روند کار حرفه ای شما به عنوان یک مشاور خواهد شد.

انواع کارفرما در صنعت مشاوره مدیریت

کارفرمای رسمی کیست؟

همان فرد یاگروهی است که شما را استخدام کرده (اگر شما مشاور بیرونی هستید)یا کار را به شما واگذار کرده است.(اگر مشاور درونی هستید).معمولا پیش از ورود به سازمان با این فرد مصاحبه کرده اید. این فرد معمولا جایگاه و قدرت تصمیم گیری درباره پروژه و تامین منابع آن را دارد.اوست که موفقیت پروژه را تعربف می کند.

در سازمان های کوچک و متوسط معمولا کارفرمای رسمی مدیر عامل است.درسازمان های بزرگتر مدیران میانی نیز میتوانند کارفرمای رسمی باشند.

اولویت مشاور مدیریت: باید مطمئن باشید که کارفرمای رسمی از وضعیت پروژه مطلع است و آن را تایید می کند.

کارفرمای مستقیم کیست؟

کارفرمای مستقیم فرد یاگروهی است که در کل پروژه بخشی از آن بیشترتعاملات مشاوربه طور مستقیم ومستمربا او اتفاق می افتد.ممکن است در مقاطع مختلف پروژه و بسته به اولویت ها، تمرکز یا فازبندی پروژه این افراد تغییر کنند.

می توانند رئیس هیئت مدیره ،خود هیئت مدیره،مدیرعامل ،مدیران میانی ،تیم پروژه، مدیر امور مالی،… باشد.

اولویت مشاور مدیریت ایجاد همکاری قوی با کارفرمای مستقیم ، همیشه اولویت جاری مشاور مدیریت است. باید همواره در استفاده از مهارت های ارتباطی و بین فردی مناسب در رابطه با این نوع کارفرما دقت به خرج داد.

کارفرمای غیرمستقیم:

این نوع کارفرما بطور مستقیم از کارشما در سازمان تاثیر می پذیرد. هرفردی در سازمان اعم از هئت مدیره،مدیرعامل یا دیگر کارکنان و حتی افرادی از بیرون سازمان مثل مشتریان،سرمایه گذاران، رهبران و…

اولویت مشاور مدیریت: لازم است این افراد یا تغییر ها موافق باشندیالااقل آن را نفی نکنند. این نوع از کارفرما در تحلیل ها اهمیت بالایی دارد وعلاوه بر آن در بسیاری از نمونه ها تغییر ارتباط مستقیم با کار این افراد دارد.

هرآنچه باید درباره صنعت مشاوره مدیریت بدانید

مربی گری در پروژه مشاوره مدیریت

مربی‌ گری قبل از اینکه یک تکنیک یا ابزار برای توانمندسازی افراد باشد، یک منش و نوعی نگرش است برای همراهی با کارفرمایی که به ما اعتماد کرده است.

هدف مربی، موفقیت کار فرماست و دستیابی به این هدف، باعث می‌گردد مربی نیز به همراه کارفرمای خود یاد بگیرد و رشد کند.

‌‌‌‌مشاوران مدیریت با استفاده از مربی‌گری، با نگاهی رو به آینده تلاش می‌کنند که کارفرما (client) از توانمندی‌ها و نقاط قوت خود به صورت بهینه بهره برده و قادر گردد در مسیر دستیابی به اهدافش، مسائل را حل و موانع را رفع نماید. ‌مشاور در نقش مربی در تلاش است تا کارفرما را توانمند نموده و مهارت‌های لازم را در وی توسعه دهد. ‌ ‌ ‌ ‌

یکی از مهمترین مزیت‌های مربی‌گری در پروژه‌های مشاوره مدیریت این است که در پایان پروژه، کارفرما می‌تواند بدون وابستگی به مشاور و به صورت مستقل، مسیرهای بعدی را تعیین و در مسیر ترسیم‌شده به حرکت خود ادامه دهد. ‌ مرکز مشاوره ماهان، در پروژه‌های مشاوره مدیریت خود از رویکرد مربی‌گری استفاده می‌کند. ‌

جمع بندی مقاله و کلام پایانی

در این مطلب ابتدا به بررسی صنعت مشاوره مدیریت پرداختیم و بعد از آشنایی با صنعت مشاوره مدیریت، به بررسی تفاوت های بین مشاوره مدیریت و ادوایزری را به صورت کامل توضیح دادیم و سپس به بررسی تحقیقات شرکت مکنزی درباره اجزای مدل ذهنی در مشاوره مدیریت پرداختیم سپس به مفهوم بسیار حیاتی صداقت در صنعت مشاوره رسیدیم و تاثیر رفتار صادقه مشاور و صداقت آن در حین مشاوره مدیریت را کامل توضیح دادیم. در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و تجارب خود را بعد از خواندن این مقاله در قسمت نظرات برای ما به اشتراک بگذارید، شاد و پیروز باشید.

منابع:

https://www.mckinsey.com/business-functions/people-and-organizational-performance/our-insights/the-four-building-blocks–of-change

https://managementconsulted.com/advisory-vs-consulting/

https://www.researchgate.net/publication/228010540_Integrity_in_management_consulting_A_contradiction_in_terms

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه خود را در میان بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *