در جهان امروز نیازهای بشر هر روز در حال افزایش و تغییر است و محصولات متنوعی که پرزنت کردن آن برای مشتری کاری بسیار سخت و دشوار خواهد بود یا با استفاده از عکس نمی توان تمام جوانب را به مشتری نشان داد و نیاز به بستر دیجیتال خواهد بود تا با استفاده از ویدیو و صدا و … بتوان این امکان را اختیار تیم فروش کسب و کار قرار داد که عملکرد بهینه و موثرتری را داشته باشند و در انتها با استفاده از گزارشات دقیق و به روز استراتژی های تبلیغاتی بهتری را به کار گرفت. با ما تا پایان همراه شوید تا به بررسی چرا فروش در فضای آنلاین مهم است، بپردازیم.
بستر دیجیتال مارکتینگ
امروزه اغلب مدیران در کسب و کارهای گوناگونی که دارند از بستر دیجیتال مارکتینگ اطلاعات دست و پا شکسته ایی دارند یا درباره این موضوع تعاریفی شنیده اند بستر دیجیتال مارکتینگ، سیستمی است که قابلیت سنجش و بررسی تجربیات مخاطبان را در فضای دیجیتال فراهم می کند که بر اساس تدوین استراتژی، امکان دستیابی به مشتریان بالفعل و بالقوه و ارتباط موثر با آنها در جهت شناخت محصولات و خدمات کسب و کارها را ایجاد می نماید که در نهایت به فروش منجر خواهد شد.
آینده بازاریابی کسب و کارهای سنتی چگونه خواهد بود؟
وجه تمایز مارکتینگ سنتی و دیجیتال مارکتینگ در عدم داشتن بستر آنلاین می باشد به همین خاطر بازاریابان سنتی با اتکا به فن بیان و اطلاعات کامل درباره خدمات و محصولات خود به بهترین شیوه ممکن پرزنت کنند و با استفاده از درگیر کردن احساسات و عواطف مشتریان به فروش دست پیدا کنند.
با توجه به شرایط جامعه جهانی (بیماری کرونا) اکثر کسب و کارها به روز و آنلاین شده و نیاز به بستر دیجیتال دارند و در هنگام معرفی محصول دیگر توضیحات شفاهی بازاریابان سنتی تاثیرگذار نخواهد بود تا مشتریان برای خرید قانع شوند، چرا که بازاریابان سنتی قادر به پرزنت همه جانبه کسب و کارها نخواهند بود و در نهایت کسب و کار با شکست روبرو خواهد شد.
دیجیتال مارکتینگ چگونه ضعف های مارکتینگ سنتی را پوشش می دهد؟
۱.در مارکتینگ سنتی به دلیل بالا بودن هزینه های تبلیغات و نبود ارزیابی دقیق در جذب مشتری، همواره این ضعف وجود دارد که بازاریاب با وجود تمام مهارت ها و توانایی لازم، گاهی نتواند عملکرد موفقی داشته باشد و تعداد آزمون و خطا به دلیل نداشتن داده و ارزیابی، بالا خواهد بود. در این شرایط دیجیتال مارکتینگ با ارائه گزارشات متنوع و نمودارهای هوش مصنوعی به کسب و کارها کمک می کند که میزان خطا با انتخاب استراتژی تبلیغات درست، درصد بالایی کاهش دهد.
۲.در کاتالوگ های سنتی به دلیل استفاده از کاتالوگ های کاغذی و هزینه های سنگین چاپ، امکان بازاریابی محتوایی محدود خواهد بود اما در دیجیتال مارکتینگ به دلیل وجود ابزارهای متعدد دیجیتال مارکتینگ می توان از همه ابعاد بازاریابی محتوایی بهره مند شد همچون: بارگذاری ویدیوها، تصاویر، محتوای متنی و… در سایت ها، ایمیل ها، پیام رسان ها، شبکه های اجتماعی و… با کمترین هزینه انجام داد.
۳.در مارکتینگ سنتی داشتن ارتباطات موثر از مهم ترین عوامل حفظ مشتریان فعلی به شمار می رود اما در بستر دیجیتال مارکتینگ با استفاده از ابزارهای دیجیتالی (مانند سایت، کاتالوگ دیجیتالی و….) همواره می توانید رفتار مشتریان فعلی خود را رصد کنید و مشتریان بالقوه خود را به مشتریان وفادار تبدیل کنید و با توجه به رفتار مشتریان هر لحطه کاتالوگ و محتوای خود را اصلاح و ویرایش کنید و استراتژی های خود را بهبود دهید و از بازخوردهای مشتریان برای ارزیابی و فروش بیشتر نهایت استفاده را داشته باشید.
۳ دلیل برای راه اندازی تیم فروش
ساخت و ایجاد تیم فروش مناسب یکی از حیاتی ترین وظایف هر کسب و کاری می باشد چرا که بدون داشتن تیم فروش حرفه ایی و خستگی ناپذیر خدمات و محصولات سازمان شما در بازار راه به جایی نخواهد برد. در ادامه به بررسی سه دلیل برای راه اندازی تیم فروش پرداختیم.
۱.افزایش نرخ تبدیل سرنخ (lead) به مشتری
اغلب سازمان ها تیم فروش با تیم بازاریابی برای جذب سرنخ (lead) همکاری می کنند اما در واقع این وظیفه تیم فروش است که سرنخ ها را به وسیله پایپ لاین فروش و انعقاد قراردادها، عملیاتی نماید. هر سازمانی که تیم فروش خود را ایجاد و آن را تقویت نماید شانس بیشتری برای تبدیل سرنخ ها به مشتریان و در نهایت افزایش درآمد کسب و کار را تجربه خواهد کرد.
۲.رشد کسب و کار
برای رشد کسب و کار نیاز به تعامل بین مشتریان با تیم فروش به صورت شخصی و حتی صمیمانه است، چرا که حس اعتماد و اطمینان و وفاداری را به وجود می آورد. امروزه در فضای مجازی مشتریان به صراحت نظرات و تجربیات خود را در شبکه های اجتماعی و سایت ها به اشتراک می گذارند. هرچقدر ارتباط تیم فروش با مشتریان قوی تر باشد امکان توصیه و پیشنهاد محصولاتشان به دیگران توسط مشتریان بیشتر خواهد بود که در نتیجه به رشد و پیشرفت سازمان شما کمک شایانی می کند.
۳.حفظ مشتریان فعلی
با توجه به تحقیقاتی که در دنیا انجام شده هزینه جذب مشتری جدید نسبت به حفظ مشتریان فعلی ۵ برابر است که برای حفظ مشتریان فعلی، تیم فروش موفق می تواند با انجام پیگیری های فروش در قالب برقراری تماس و تنظیم جلسات گوناگون بعد از فروش، راهکاری بسیار اثربخش برای ایجاد ارتباط موثر با مشتریان باشد تا از بازخورد مشتریان بعد از استفاده از محصول یا خدمات را آگاهی پیدا کنید.
برخی مواقع تجربیات ناخوشایند مشتریان باعث می شود که مشتریان بدون بیان آن به سراغ خدمات و محصولات رقیبان بروند و میزان فروش سازمان کاهش پیدا کند. که در اینجا وجود تیم فروش موفق بسیار ضروری می باشد تا از کاهش فروش جلوگیری نماید.
جمع بندی مقاله و کلام پایانی
در این مقاله به بررسی چرا فروش در فضای آنلاین مهم است پرداختیم و در ادامه آن به ۳ دلیل برای داشتن تیم فروش اشاره کردیم که چه نقشی تیم فروش در فروش بیشتر ایفا خواهد کرد. در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و تجارب ارزشمند خود را درباره فروش در دنیای آنلاین در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید، شاد و پیروز باشید.
منابع:
https://www.nibusinessinfo.co.uk/content/benefits-selling-online
https://www.business2community.com/ecommerce/sell-online-importance-ecommerce-sales-strategy-01415866
https://unicycledigital.com/5-reasons-to-start-selling-online/