بازار ارز دیجیتال یا همان کریپتوکارنسی، بازاری است که در یک سال اخیر مخاطبین بسیاری را به خود جذب کرده است. هر کدام از این ارزها تاریخچه و نحوه تولید منحصر به فرد خود را دارند. در این مقاله به بررسی صفر تا صد اتریوم به زبان ساده می پردازیم، این که اتریوم چیست و یا نحوه ساخت آن به چه صورت است، خالق اتریوم کیست، مزایا و معایب اتریوم و …. همه از سر فصل های این مقاله می باشند. با ما تا انتها همراه شوید.
ارز دیجیتال چیست؟
قبل از اینکه به توضیح اتریوم بپردازیم، بهتر است توضیح کوتاهی در مورد ارز دیجیتال به طور کلی داده شود. ارز دیجیتال یا همان کریپتوکارنسی نوعی از پول الکترونیک، که پایه ایجاد آن علم رمز نگاری می باشد. ارزهای دیجیتال ماهیت غیر متمرکزی دارند و این بدین معنی می باشد که تحت نظارت هیچ ارگان و یا سازمانی نمی باشند.
بلاک چین در اکثر ارزهای دیجیتال برای برخورداری از مواردی همچون تغییر ناپذیری، شفافیت و غیر متمرکز بودن که به این ویژگی ارز دیجیتال پیش تر پرداختیم، استفاده می شود. نحوه استخراج ارز دیجیتال یا همان ماینینگ، چرایی بوجود آمدن ارز دیجیتال، نحوه کار کرد ارز دیجیتال و بسیاری سرفصل دیگر همگی در مقاله ارز دیجیتال به صورت تخصصی موجود می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می شود به مقاله ارز دیجیتال مراجعه کنید.
تعریف اتریوم چیست؟
اگر بیت کوین را به عنوان یکه تاز ارزهای دیجیتال در نظر بگیریم، اتریوم بی شک جایگاه دوم را میان ارزهای دیجیتال به خود اختصاص داده است.
حال به این بپردازیم که تعریف اتریوم چیست؟ اتریوم یک پلتفرم متن باز مبتنی بر بلاک چین است که نه تنها یک رمز ارز مخصوص خود به نام اتر دارد بلکه بستری برای اجرای برنامه های کامپیوتری و یا قراردادهای هوشمند غیر متمرکز و رمز ارزهای دیگر می باشد.
اتریوم این امکان را فراهم ساخت که قراردادها بدون دخالت واسطه ثبت شوند. همچنین می توان از آن برای انواع خدمات اعم از مالی و غیر مالی بهره برد.
اتر چیست؟
تعریف اتر در واقع رمز ارز بومی اتریوم می باشد و شما برای استفاده از خدمات اتریوم نیازمند اتر هستید. برای درک بهتر این موضوع اگر اتریوم را مشابه سیستم بانکی در نظر بگیریم، همانطور که در بانک ها برای استفاده از خدمات از واحد پولی رایج استفاده می شود، برای مثال ریال، دلار، یورو و …. در اتریوم نیز باید از اتر استفاده کنید.
واحد اختصاری اتر ETH می باشد. در هنگام معامله در جوامع ارز دیجیتال از اتر با نام اتریوم نیز یاد می شود، به عنوان مثال خرید و فروش اتریوم و مواردی چون این. بطبع هر چه حجم استفاده از خدمات اتریوم توسط افراد افزایش یابد ارزش اتر نیز افزایش می یابد.
خالق اتریوم کیست؟
ویتالیک بوترین که ملیتی روسی کانادایی دارد بنیان گذار اتریوم می باشد. ایده پلتفرم اتریوم ابتدا در سال ۲۰۱۳ توسط بوتین مطرح شد و در سال ۲۰۱۴ به همراه توسعه دهنگان دیگر اقدام به جذب سرمایه برای خلق اتریو نمودند.
در واقع ایده اتریوم برای برطرف کردن نواقص بیت کوین شکل گرفت. بوتین بر این باور بود که میتوان علاوه بر انتقال ارز می توان همه چیز را غیر متمرکز کرد و همین باعث شکل گیری و بوجود آمدن پلتفرم اتریم شد.
پلتفرمی که دیگر هیچ شخص ثالث و واسطه ای برای عقد قراردادها و یا دیگر خدمات در آن وجود نداشت و همین امر باعث شهرت اتریوم گردید. اما هدف اتریوم چیست؟ این سوالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.
هدف اتریوم چیست؟
حال که با اتریوم آشنا شدید، وقت آن رسیده که در مورد هدف بوجود آمدن اتریوم نیز بپردازیم. همانطور که می دانید وجه اشتراک بیت کوین و اتریوم تراکنش مالی بدون واسطه یا همان انتقال پول به صورت غیر متمرکز که پیش تر به آن اشاره کردیم می باشد.
اما اتریوم هدف والاتری داشت، از این رو گام فراتر نهاد و این غیر متمرکز بودن را علاوه بر معاملات مالی به اجرای قراردادهای هوشمند یا همان کدهای کامپیوتری تعمیم داد.
به گفته جوزف لوبین، یکی از توسعه دهندگان تراز اول اتریوم در واقع این پلتفرم برای اینکه نیاز وجود یک نهاد یا سازمان به عنوان واسط در امور زندگی مردم را از بین ببرد ایجاد شد.
شباهت های میان اتریوم و بیت کوین
حال که در مورد اتریوم و هدف آن بحث کردیم بهتر است نگاهی به شباهت بین بیت کوین و اتریوم بپردازیم. شباهت های میان اتریوم و بیت کوین عبارتند از:
- هم اتریوم هم بیت کوین بلاک چین مستقل خود را دارند
- هردو نیازی به مجوز نداشته و عمومی هستند
- هردو مبتنی بر استخراج می باشند
- هردو رمز ارز به خصوص خود را دارن
تفاوت های میان اتریوم و بیت کوین
در قسمت قبل مشابهات این دو پلتفرم را نام بردیم و اکنون به تفاوت های میان این دو می پردازیم. این تفاوت ها عبارتند از:
- سرعت تراکنش در اتریوم بیشتر از بیت کوین می باشد
- توانایی اجرای قراردادهای هوشمند داخل اتریوم
- عدم محدودیت واحدهای اتر
استخراج اتریوم چگونه انجام می شود؟
استخراج اتریوم به دو صورت انجام پذیر است یا استفاده از کارت گرافیک و یا همان ریگ ماینینگ و یا استفاده از ASIC که انحصارا برای ماینینگ به کار می رود.
چرا اتریوم بخریم؟
تا به اینجای کار به طور کلی با اتریوم، وجه شباهت و تمایز آن با بیت کوین، نحوه استخراج و یا ماینینگ آن و توضیح مواردی نظیر این پرداختیم. حال نوبت به آن می رسد که به سوالات دیگری از قبیل:
- چرا باید اتریوم را انتخاب کنیم؟
- معایب و مزایای اتریوم چیست؟
- آینده اتریوم چگونه است؟
- و….
همانطور که در سر فصل های ابتدایی به آن اشاره کردیم اتریوم قصد غیر متمرکز کردن قرار دادها علاوه بر تراکنشات مالی را داشت و خب توانست اینکار را انجام دهد اما در این راستا دچار معایبی نیز شد در ادامه به بررسی مزایا و معایب اتریوم می پردازیم.
مزایای اتریوم عبارتند از
موارد زیر را می توان به عنوان مزایای اتریوم در نظر گرفت معاملات و معاهدات در اتریوم عاری از هرگونه دخالت شخص ثالث و یا ارگان دولتی و یا نهاد خاصی می باشد.
برای هر گونه تغییر در قراردادهای داخل اتریوم نیاز به توافق تمام نودها می باشد و این بدین معناست که هیچ گونه فساد و یا کلاهبرداری امکان ناپذیر می شود.
از دیگر مزایای اتریوم می توان به متن باز بودن آن اشاره نمود بدین صورت که هر فردی می تواند آن را توسعه دهد. مزیت بزرگ اتریوم محدود نشدن به تراکنشات مالی می باشد که چندین بار به آن اشاره شد.
معایب اتریوم چیست؟
تا به اینجای کار از اتریوم تمجید کردیم حال نوبت به بررسی معایب این پلتفرم می رسد این معایب عبارتند از:
- کارمزد بالا به دلیل رشد محبوبیت اتریوم
- دشواری وفق برای توسعه دهندگان که از محیط متمرکز به محیط غیر متمرکز می آیند قابل مشاهده است.
- محدودیت انجام تراکنش از دیگر معایب اتریوم می باشد.
- امکان ایجاد تورم که از عدم محدودیت در استخراج اتر نشات می گیرد.
جمع بندی مقاله و کلام پایانی
در مقاله صفر تا صد اتریوم به زبان ساده به بررسی این ارز دیجیتال پرداختیم و تمام جوانب و آگاهی هایی که باید درباره اتریوم بدانید را به صورت کامل بیان کردیم در پایان خوشحال خواهیم شد نظرات و پیشنهادات خود را درباره اتریوم چیست با ما و دیگر دوستانتان در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید شاد و پیروز باشید.
منابع:
https://www.forentrepreneurs.com/zero-to-100/
https://fs.blog/peter-thiel-zero-to-one/